Šodien daudz tiek runāts par “zaļo dzīvesveidu”, patēriņa samazināšanu un digitalizāciju. Līdztekus būtiski pieaug digitālo tehnoloģiju lietošana, bet to lietošanas laiks tikai saīsinās. Tādējādi – tas, kam būtu jāsamazina dabas piesārņojums, pats kļūst par elementu, kas piesārņo ekoloģiju.

Tālruņu remonts palīdz saudzēt dabu

Ir pietiekami daudz dzirdēts, ka mūsdienu patērētāju sabiedrība ir tendēta nevis remontēt lietas, bet gan tā vietā nopirkt jaunu. Tas, protams, ir saistīts arī ar tehnoloģiju attīstību. Bieži vien jaunas lietas sniedz papildus iespējas. Tomēr ir vērts ņemt vērā to, ka būtiski pavērsieni tehnoloģijās nenotiek katru gadu un vēl jo mazāk ik pa pusgadam. Tādēļ telefona remonts var būt gan ekonomiski, gan ekoloģiski izdevīgāks.

Viedtālrunim var piešķirt otro elpu

Līdzīgi kā ir jau pierasts piešķirt “otro elpu” grāmatām, apģērbam un citām lietām, arī viedtārunim var dot šādu iespēju. Nav nozīmes, vai tas ir apbružāts vai ar kādu dzīves atstātu plaisu. Nav svarīgi, vai šī plaisa atrodas uz ekrāna vai korpusa aizmugures (var būt pat pilnībā sasists). Galvenais – lai telefons nebūtu piesaistīts ICloud un viņu varētu ieslēgt. Viens no tādiem uzņēmumem, kur notiek tālruņu uzpirkšana, ir iSIMPLE.LV. Šī uzņēmuma speciālisti spēj piešķirt viedtāruņiem “otro elpu”, bet jūs varēsiet atgūt kādu eiro jauna tālruņa iegādei.

Kopsavilkums

Mūsu straujajā ikdienas dzīvē notiek daudz un dažādu procesu. Bieži vien tie saistās ar lielākiem un globālākiem procesiem un indivīda sociālo atbildību. Diemžēl cilvēce vēl nav iemācījusies radīt tehnoloģijas, kuras būtu absolūti klimata neitrālas, un bieži vien tas, kam būtu jāveicina pozitīvas tendences un jāsaudzē daba, nemaz nav tik nevainīgs. Tādēļ aicinām izmantot katru mazumiņu, pat ja tas ir saistīts ar tādu lietu kā viedtālruņa lietošanu, kas spēj padarīt mūsu pasauli labāku.

Materiālu sagatavoja digitālā mārketinga aģentūra Zīle sadarbībā ar iSIMPLE.LV.